Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

«Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα
Μια διαφορετική «επιδημία» θέλουν να εξαπλώσουν στην Ελλάδα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, με την νέα εκστρατεία τους, που έχει τίτλο «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου». Μιλάμε για ένα μικρό κόκκινο κουτί, που περιέχει έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι, και γίνεται το επίκεντρο της εκστρατείας αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης της οργάνωσης. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, στην συμβολική τιμή του 1,60€. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών χωρίς Σύνορα, στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Συμμεριζόμενοι την αδυναμία εκατοντάδων ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα μέσω της νέας εκστρατείας τους, δίνουν την δυνατότητα σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στους γύρω τους. Ωστόσο, οι Παστίλιες δε βοηθούν μόνο την οικονομική υποστήριξη της δράσης των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Γίνονται και το σύμβολο μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που βιώνουν έντονα τον αποκλεισμό από την περίθαλψη, στην Ελλάδα και τον κόσμο.
«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους», εξηγεί ο πρόεδρος των Γιατρών χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου. «Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα πιστεύουμε ότι το μόνο, που μπορεί να δώσει προοπτική στο μέλλον, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι η αλληλοϋποστήριξη, ως αντίδοτο στην εσωστρέφεια, την απελπισία και τον ανθρώπινο πόνο. Γι’ αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε αυτή τη μεγάλη και δυναμική εκστρατεία αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης σε όλη τη χώρα, με τίτλο “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”».
«Τα έσοδα από τις “Παστίλιες” θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», εξηγεί ο κ.Χρήστου «και μάλιστα σε μια περίοδο, που ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν, τα κράτη περικόπτουν τους πόρους, που προορίζονται για τη Δημόσια Υγεία, με τις συνέπειες να είναι πιο εμφανείς από ποτέ, ακόμα και στην Ελλάδα. Μέσα από την εκστρατεία αυτή, θέλουμε να απαντήσουμε στις ανάγκες αυτές με μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας. Κανείς δεν είναι μόνος του».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το ισπανικό τμήμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα, προκαλώντας πρωτοφανή θετικό αντίκτυπο κι αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Στηρίχθηκε στο εξής απλό σκεπτικό: Υπάρχουν εκατοντάδες φάρμακα, που μπορούν να απαλύνουν οποιοδήποτε δικό μας πόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν πονάμε για τους άλλους, για όλους εκείνους, που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας και υποφέρουν από «ξεχασμένες» ασθένειες σε κάθε γωνιά του κόσμου, πλέον δίπλα και στη δική μας πόρτα; Και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε με έναν οικονομικό τρόπο, προσιτό σε όλους μας;
Η νέα εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συνοδεύεται και από τηλεοπτικό σποτ με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο, που συμμετέχει αφιλοκερδώς. Σημαντική είναι και η επίσης αφιλοκερδής συμμετοχή εκπροσώπων της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού, όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Θοδωρής Αθερίδης, o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Μαριέττα Φαφούτη, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μυρτώ Αλικάκη και άλλων, που συμμετέχουν στην εκστρατεία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου