Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη!

 
Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς από σήμερα μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου. Με το σύνθημα «Τα μάτια σας, σαν τα… μάτια σας!», η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιριών και οι Γιατροί του Κόσμου ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
 
 
«Οι δωρεάν εξετάσεις στοχεύουν στον έλεγχο σοβαρών νοσημάτων, που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, όπως το γλαύκωμα, η παιδική αμβλυωπία, οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και η αποκόλληση, οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, οι διαθλαστικές ανωμαλίες κλπ», επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου, στις 5 Φεβρουαρίου, με αφορμή την καμπάνια, ο Νικόλαος Κοζέης, χειρουργός οφθαλμίατρος, παιδοοφθαλμίατρος και πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Εξάλλου, όπως προσέθεσε, «ο μεγαλύτερος φόβος μετά από αυτόν του θανάτου είναι της τύφλωσης. Σε όλο τον κόσμο 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προβλήματα όρασης, εκ των οποίων τα 45 είναι τυφλοί και ανάμεσά τους τα 1,5 είναι παιδιά. Αν ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, θα μειωθούν τα περιστατικά τύφλωσης».
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», χωρίς να κλείσουν ραντεβού. Σήμερα και αύριο, οι πολίτες εξετάζονται στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου (Ίωνος Δραγούμη 65) από τις 09:00 έως τις 13:30. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου οι γιατροί θα εξετάζουν όσους επισκεφτούν το 2ο ΚΑΠΗ δήμου Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά 35) από τις 09:00 έως τις 13:30. Στις 14 Φεβρουαρίου, οι προληπτικές εξετάσεις θα γίνονται στο 3ο ΚΑΠΗ (Μόσχου 9, στην Άνω Πόλη) από τις 09:00 έως τις 13:30. Την τελευταία μέρα της εκστρατείας, στις 15 Φεβρουαρίου, οφθαλμολογικές εξετάσεις θα διενεργούνται στο 4ο ΚΑΠΗ (Λαμπράκη 42) από τις 09:00 έως τις 13:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου