Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

800 δωρεάν θέσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στον δήμο Θεσσαλονίκης


Σχεδόν 800 παιδιά θα φιλοξενηθούν δωρεάν φέτος στους 17 βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης, μέσω του σχετικού προγράμματος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Για πρώτη φορά ο δήμος εξασφάλισε για τους δημοτικούς σταθμούς τη συμμετοχή του (συμμετείχαν ήδη οι σταθμοί του ΟΒΡΕΠΟΜ, δηλαδή του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του δήμου) στο εν λόγω πρόγραμμα περί εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και επιδοτείται με το ποσό των 2.513.200 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει μέσω της ΕΕΤΑΑ 256 θέσεις στους βρεφικούς του σταθμούς και 540 θέσεις στους παιδικούς. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων που κατατίθενται στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ (Πολυτεχνείου 39) βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι τις 23 Ιουλίου.

«Ο δήμος διεκδίκησε, επιτυχώς για πρώτη φορά, την ένταξη των 17 δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο ΕΣΠΑ. Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, με τη δυνατότητα φοίτησης των παιδιών τους στους σταθμούς μας, με τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελεί την ευόδωση μιας ακόμα προσπάθειας της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, που έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την κοινωνική αλληλεγγύη. Ετσι, μετά την πρόσφατη απόφαση που λάβαμε για μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και τον καθορισμό αυτών με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τώρα, για πρώτη φορά εγκρίνεται και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τους πράγματι έχοντες ανάγκη. Θα συνεχίσουμε την αναδιάρθρωση των δομών, με μοναδικό, πάντα, στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για όλους τους συμπολίτες μας», τονίζει η αντιδήμαρχος Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 1000 δημότες αξιοποίησαν την πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών να διατηρήσει ανοιχτές ακόμα και το Σάββατο και την Κυριακή, σε συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τις κοινωνικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες να εξυπηρετήσουν τους γονείς που ενδιαφέρονται για την υποβολή της αίτησης για την ένταξη των παιδιών τους στα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας στου δημοτικούς παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα δεκάδες προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Σε οκτώ διαφορετικά σημεία, που καλύπτουν και τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου από την Παρασκευή 13 Ιουλίου, που ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων, μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με περισσότερα από 30 στελέχη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να υποβληθούν περίπου 8.000 αιτήσεις για την κάλυψη των συνολικά 4.937 θέσεων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

«Τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά, αφού στις υπόλοιπες ημέρες θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν έγκαιρα στις υπηρεσίες μας για την υποβολή της αίτησης», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Ολο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιοι ενημέρωναν τους γονείς για όλες τις λεπτομέρειες είτε τηλεφωνικά είτε και με γραπτά μηνύματα (εστάλησαν 30.000 sms).

Δικαιούχοι
Το πρόγραμμα απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ή τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση εργασίας. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).
Αναδημοσίευση από: Παιδί και Εργοθεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου